SHR

SHR_logga_hemsidaFörmånliga försäkringar för dig som medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation

 

För att kunna öppna dokumenten på denna sida, behöver du ha ett program som kan öppna PDF – filer. Ladda gärna ner Acrobat Reader (gratis).

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation tillsammans med Arctic

En av de bästa förmånerna med att vara medlem i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR) är behandlingsskadeförsäkringen du erbjuds att teckna. Försäkringen har vi, Arctic, tillsammans med SHR tagit fram. Det är en försäkring som skyddar din kund under behandling eller om en skada till följd av behandlingen skulle uppstå. Vid en skada får du hjälp av försäkringsbolaget att utreda, förhandla och givetvis även betala ersättning till den drabbade. Den är specifikt anpassad för er hudterapeuter och gäller för de olika behandlingar som ni utför.

Att teckna en ansvarsförsäkring istället för en behandlingsskadeförsäkring är inte ett fullgott skydd och du uppfyller således inte SHRs medlemskrav. Läs mer om detta i menyn till vänster. Det går även bra att kontakta oss så kan vi berätta mer.

Utökad behandlingsskadeförsäkring
Servicemedlemmar och leverantörer ska inneha behandlingsskadeförsäkring i de fall behandlingar utförs, t.ex. vid utbildning.  Behandlingsskadeförsäkringen omfattar behandling som utförs av servicemedlem/kursledare på deltagare, av kursdeltagare på annan kursdeltagare, eller av kursdeltagare på servicemedlem/kursledare. Att teckna en ansvarsförsäkring istället för en behandlingsskadeförsäkring är inte ett fullgott skydd.

För dig som är egen företagare
Som egen företagare kan man även drabbas av ett ofrivilligt avbrott, ett inbrott, bli skadeståndsskyldig, hamna i tvist eller så kan en av dina kunder få en personskada som uppkommit genom ett olycksfall i din lokal. Oavsett typ av skada kan det bli kostsamt för ditt företag. För att öka din trygghet har vi därför även tagit fram en företagsförsäkring, som i sin tur innehåller tio olika försäkringar. Alla som bedriver eget företag, oavsett om du är ambulerande, har egen praktik, har mottagning hemma eller om du hyr in dig på en annan salong behöver en företagsförsäkring. Passa på att teckna en redan nu om du inte redan gjort det! Utöver behandlingsskadeförsäkring och företagsförsäkring erbjuds du att teckna sjukavbrotts, sjukvårds-, olycksfalls samt diagnosförsäkring.

Klicka här för att besöka SHR:s hemsida

Boka en telefonrådgivning
Vi ser till så att du har rätt försäkringsskydd nu och framåt i tiden. Vi erbjuder kostnadsfri telefonrådgivning, för dig som är egen företagare och medlem i SHR. Rådgivningen omfattar ditt försäkringsbehov samt hur ditt befintliga försäkringsskydd ser ut vid rådgivningstillfället. Rådgivningen kan ske under onsdagar och torsdagar klockan 07:00 – 21:00.
Tidsåtgång: ca 45 minuter.

Klicka här för att boka telefonrådgivning


 Ansök om försäkring

För att din ansökan ska beviljas måste du vara medlem i SHR. Hämta ansökan här. Ifylld ansökan ska skickas till oss på Arctic. För information om sjukavbrottsförsäkringen vänligen ta kontakt med oss. För information om sjukvårds- och olycksfallsförsäkring klicka här.


Säkerhetsföreskrifter

Inbrottsförsäkringen gäller med inbrottsskydd enligt SSF 200, skyddsklass 1, om inte annat är inskrivet i försäkringsbrevet. Om lokalen inte uppfyller kraven i skyddsklass 1 gäller inte inbrottsförsäkringen. Om du är osäker på om din lokal uppfyller skyddsklass 1 rekommenderar vi dig att ta hjälp av en auktoriserad låssmed. För fullständiga säkerhetsföreskrifter hänvisar vi till gällande försäkringsvillkor och skyddsklassbroschyrer, som kan hämtas i menyn till vänster.


Försäkringsgivare

Försäkringsgivare är försäkringsbolaget Moderna Försäkringar, Filial till Tryg Forsikring A/S och Förenade Liv Gruppförsäkring AB.


Information och villkor

I menyn till vänster följer mer information till dig som vill fördjupa dig i försäkringens fullständiga villkor eller hämta information om hur man går till väga när man råkat ut för en skada.

Villkorsförteckning framgår av ditt försäkringsbrev.


Har en skada inträffat?

Skador avseende din verksamhet anmäles omgående till försäkringsgivaren/försäkringsbolaget Moderna Försäkringar, tel. 0200 21 21 20. I menyn till vänster hittar du även skadeanmälan. Skadeanmälan samt tillvägagångssätt kan även hämtas direkt från Moderna Försäkringar, klicka här. Skador hanteras ej av oss på Arctic eftersom vi inte är ett försäkringsbolag utan en registrerad förmedlare. Är du missnöjd med hur Moderna Försäkringar har hanterat ditt ärende bör du däremot ta kontakt med oss. Tel. 08-746 05 60 eller e-post foretag@arctic.se. Vid olycksfallsskada eller om du är i behov av vård efter erhållen remiss från allmänläkare klicka här.


Frågor?

Vi hjälper dig att se till så att du har rätt försäkringsskydd!
För mer information kontakta oss på Arctic. Tel. 08-746 05 60 eller e-post foretag@arctic.se.